Köpvillkor

Köpvillkor
Musikcenter.se drivs av Musikcenter i Dalarna AB  org.nr 556338-5607. För frågor och support ring oss på 0243-82400 eller maila till kontakt@musikcenter.se.
För att handla på musikcenter.se måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.
Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar och lagerhållning, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. Efter att en beställning bekräftats kan pris endast ändras på grund av omständigheter som vi inte rår över (tex krig, naturkatastrofer m.m) samt vid uppenbara felaktigheter i det angivna priset.

Leveranstid
Leveranstiden är vanligtvis en till fem arbetsdagar från beställningstillfället. Produkter som måste beställas tar ytterligare någon eller några dagar att leverera. Förhandsbeställda produkter levereras när respektive produkt är släppt, se eventuellt releasedatum på produktsidan.

Bekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en beställningsbekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar beställningsbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med oss.

Betalningsalternativ
Hos oss betalar du enkelt med Klarna. Om du vill hämta din vara i butiken så kan du betala då. Vi kan också maila en pdf-faktura som du betalar i förskott innan leverans. Vi har även Swish som ett alternativ.

Frakt
En kostnad för frakt tillkommer med f n 99:- per order, oavsett antal varor i ordern eller om den delas upp i flera försändelser av oss. Handlar du för över 2000:- vid ett tillfälle får du fri frakt på ordern. Ett antal artiklar undantas dock från fri frakt pga skrymmande mått. Tex stativ och pedalställ till digitalpianon och olika fodral till instrument. Skrymmande produkter som digitalpianon, trumset, större högtalare etc. omfattas inte av fri frakt utan levereras till dig till en kostnad av 299:-.

Ej uthämtad försändelse
För försändelser som ej hämtats ut och gått i retur till Musikcenter, debiteras en avgift om 490:-, detta för att täcka Musikcenters transport- och administrationskostnader. Har du ångrat köpet under tiden som du väntar på din beställning måste du meddela detta så snart som möjligt. Du måste dock hämta ut produkten och därefter ansöka om retur. Om paketet kommer i retur till Musikcenter utan att du som kund först hämtat ut det, debiteras du som kund 490:-. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Transport
Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Musikcenter betalningsansvarig. Du måste dock meddela vår kundservice inom 14 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du betalningsansvarig.

Ångerrätt
Som kund hos Musikcenter har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan. Gäller ej noter, specialbeställningar, dataprogram, hörlurar, samt flöjter och munspel. Meddelande om retur ska skickas senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid oss innan du returnerar varan.

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan och dess förpackning vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Returnera varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av fakturan). Glöm inte att fylla i orsak till returen på fakturans baksida.

Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Returen skall skickas direkt till Musikcenter, Borganäsvägen 48, 78433 Borlänge, och inte via ombud. Returer skickade till ombud hämtas inte ut och går i retur till avsändare. Om du önskar skickar vi en fraktlapp och debiterar sedan den faktiska fraktkostnaden (olika beroende på hur stor och tung försändelsen blir) genom att dra ifrån fraktkostnaden innan vi returnerar dina pengar för den returnerade varan/varorna. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelse!

Fel vid leverans
Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta oss så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Vi tar emot felanmälan och sänder dig en returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri/rätt vara utan kostnad.

Fel under garantitiden
Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under ett år, eller under den garantiperiod som gäller för din produkt, från leverans. Om din vara skulle sluta fungera under garantitiden skickas den vanligtvis till tillverkarens serviceverkstad för reparation. Vid serviceärenden tar du kontakt med oss på kontakt@musikcenter.se. Vi ger dig då instruktioner om hur du går till väga för att skicka varan på reparation. Observera att tillverkaren har upp till tre försök att reparera produkten innan de är skyldiga att byta ut den.

Reklamation
Meddelande om fel på vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt, felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år.

Lagval
Tvist enligt dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag.
 Musikcenter följer Konsumentverkets rekommendationer.